måndag 6 februari 2012

TAGHAZOUTE

Måndag 6 februari


Idag har vi varit i Taghazoute, där vi vandrade omkring i de smala gränderna bland små butiker, och såg de enkla fiskebåtarna komma in med nyfångad fisk.


I ett litet krypin hittade vi en man som gjorde skor. Inga-Lill hittade genast ett par som föll henne i smaken! När han hörde att vi var svenskar, sken han upp och sa: "Ah, svenskar! Har bror i Malmö!" När Arne frågade om han fick fotografera honom, tog han bort cigaretten från mungipan; Cigarett, no good!, sa han, och sen skrattade han och sa att Arne skulle göra reklam för honom i Sverige!


Skorna var inte riktigt färdiga sa han ville att vi skulle komma tillbaks "om 30 min", så det blev ytterligare lite vandrande i de små gränderna. Och minsann, hittade vi inte en boklåda med slitna och väl använda svenska böcker! Och så på den "stora huvudgatan" letade getter och fiskmåsar efter ätbara godsaker! Därefter återvände vi till skomannen och fick ett par rykande färska skor med oss "hem"!


Väl "hemma" på campingen igen, gonade vi oss i solskenet, och njöt av färska jordgubbar och apelsiner! Lite senare åt vi middag, bestående av svensk plattkorv (=falukorv) och till dessert nyskuren fruktsallad; apelsiner, äpplen, mango och bananer.


Sen återstod bara den tråkiga disken, innan det var dax att trava iväg och ta en varm dusch, krypa in i vår varma husbil och göra detta inlägg!


2 kommentarer:

  1. De där böckerna ser vällästa ut! Men bra när man kan hitta böcker på svenska utomlands. Vi har också varit med om hotell som har en bokhylla där man kan lämna sin utlästa pocket och byta mot en ny... smidigt :)

    SvaraRadera
  2. dere har en fin reise koselig å følge deres blogg og dere har det jo varmt å godt her oppe i nord er det kaldt huff vi er litt avonskjuka vi gleder oss til neste vinter da blir det marokko på oss også fint at dere legger ut gps posisjoner takker for mange fine bilder

    SvaraRadera