onsdag 22 februari 2012

HISNADE HÖJDER

Onsdag 22 februari



Vi lämnade Marrakech på morgonen, och begav oss åt sydöst, mot Quarzazate. Alltså skulle vi över Atlasbergen...Vi åkte genom de mest skiftande landskap, frodiga gröna dalgångar där fruktträden blommade, och kvinnor tvättade kläder i den rinnande bäcken, för att sedan hänga upp dem på tork i träd och på buskar... genom karga bergslandskap utan växtlighet och snö intill vägkanten. Det kändes som om man ibland var mitt i Körsbärsdalen (Bröderna Lejonhjärta, ni vet!), det var så underbart fridsamt och vackert!(Tyvärr har vi inga bilder som visar dessa "Körsbärsdalar", det var svårt att stanna!)




När vägen var oframkomlig p g a. snö stängdes den av, och öppnades igen när det var snöfritt!





När vi var som högst visade GPSen på 2241m.ö.h.! Vägarna var förvånansvärt bra, och endast vid enstaka sträckor saknades vägräcken.




GPSen hittade ännu en gång...  N 30°54´14,8  W 006°54´54,3  I Ouarzazate ledde GPSen in oss genom detta "hus",(inte många cm till godo på varje sida!) till en LITEN camping bakom rosa murar. Vem kunde ana att denna LILLA och gropiga väg, som verkade mynna ut i tomma intet, skulle leda in oss till en lugn oas bland mandelträd och palmer!
Och minsann... har träffade vi ett svenskt par som vi träffade och pratade med i Agadir!



Dagens etapp.

Speciellt till Lisbeth... Här finns både ormar och höga höjder! !!

1 kommentar:

  1. Det där med ormar låter inte kul :-( Fina bilder det ser verkligen kargt ut. Följer med spänning er fortsatta färd.

    SvaraRadera